HOGYAN KÉSZÜL

Gyártás

Görgessen le a Qurails gyártási folyamatának megtekintéséhez

1. lépés

Nyersanyag

Bauxit

Az alumínium gyártása az érccel kezdődik. Ez az érc többek között alumínium-oxidot tartalmaz: ezt az ércet „bauxitnak” nevezzük.

A timföldet a bauxitról Bayer eljárással választjuk le. Az ebből a folyamatból származó nyersanyagot, a tiszta alumínium-oxidot „timföldnek” nevezik. A timföldet alumínium-dioxiddá dolgozzák fel. Ezt követően a timföld alumíniummá van átdolgozva. 4 kg bauxitból kb. 1 kg alumíniumot lehet kivonni.

2. lépés

Legtöbbször gyártott fém

Aluminum

Az alumínium könnyű fémként ismert, korrózióálló és jó hővezető is. A tiszta alumíniumot extrudálása előtt tömör hengerekké alakítják. Ezeket előmelegítik 400-500 Celsius fokra, majd nagyon nagy nyomáson átnyomják a sajtolószerszámon.

3. lépés

Alumínium profil - 4901

Extrudáló forma

Az alumíniumot a sajtolószerszámon keresztül nyomják és húzzák át. A sajtolószerszám lyukakat tartalmaz, és ezek adják az extrudálási profil alakját. Az extrudálás után a profil egy hosszú asztalra kerül, ahol lassan lehűl és formát kap. A hűtés és nyújtás fontos lépések, mert pontosan meghatározzák a végső méreteket.

4. lépés

Kezeletlen profil - 4901

Megmunkálatlan sín

A csupasz alumínium (más néven kezeletlen alumínium) olyan alumínium, amely nincs bevonva vagy eloxálva. Az alumínium kezdetben fényes megjelenésű, amely az évek során eltompul.

5. lépés

Profilkezelés - 4901

Porbevonat

A porbevonatot vagy porfestéket elektrosztatikus permetezővel visszük rá az alumíniumra. Az elektrosztatikusságtól és az alumíniumprofil földelésétől a por a profilhoz tapad. Ezután a profil bemegy a sütőbe, hogy megolvadjon a porbevonat. A sütőben a porbevonat egy szűk, ragasztós réteggé folyik ki. A kialakult réteg karc-, kopás- és ütésálló.

6. lépés

1. injekciós forma 1990-ből

Injekciós forma

Ez a műanyagokhoz használatos injekciós forma a hőre lágyuló műanyagok (műanyagok) termékekké történő átalakítására szolgál. Az injekciós formálás során a műanyag granulátumokat megolvasztják, és nagy nyomás alatt befecskendezik a formaüregekbe. Minden üreg a kívánt termék alakjával rendelkezik. Hűtés közben a műanyag ismét megszilárdul, a forma kinyílik, és a termékek kilökődnek.

Székhely: Ede, Hollandia

7. lépés

Késztermék - 2905 - 4901

Függönysínrendszer

A 2905 manuálisan működtethető sín könnyű és közepes súlyú függönyökhöz. Egy sín sok lehetőséggel. Ez az ideális többpályás profil a hálófüggönyök és a függönyök kombinálásához. Alacsony, 8 mm-es magassága miatt a sín alig észrevehető.

A 4900 egy kézi működtetésű beépített sín könnyű és közepes súlyú függönyökhöz. A dőlt oldalak elegáns megjelenést adnak neki

2905 Hand-Drawn Curtain Tracks profile system2